majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Proppeja paperimassasta

Tarvitset:
- Sanomalehtiä
- Liisteriä
- Liimaa
- Vettä
(Kanaverkkoa)

Paperimassa on oivallinen apu silloin, kun pitää valmistaa hahmoja tai pieniä esineitä proppikäyttöön. Muovailemalla kanaverkosta alkukehikon, voit helposti ja halvalla tehdä vaikkapa lohikäärmeen pään. Taitoa tietysti tarvitaan myös, mutta paperimassa on erittäin "anteeksi antava" työstettävä.

1. Leikkaa sanomalehdestä n. 2cm x 2cm kokoisia paloja. Voit tehdä myös pienempiä paloja, jolloin massan teko on helpompaa.
2. Kaada suurehkoon astiaan vettä ja jätä sanomalehden palaset likoamaan sinne noin tunniksi. Laita vettä sen verran, että paperit peittyvät veteen kokonaan.
3. Silppua paperivesiseosta sauvasekoittimella tai käsin, kunnes se on "massamaista".
4. Kaada joukkoon liisteriä, kunnes massa on tahmeaa ja puuromaista. Liian vetinen massa ei tartu kunnolla.
5. Lorauta joukkoon puolisen desiä askarteluliimaa (jos massaa on enemmän kuin kolme-neljälitraa, käytä enemmän liimaa) Liimalla saat massalle kovemman pinnan.

Voit muotoilla massasta pienehköjä esineitä ilman kanaverkkoakin. Kuivuessaan massa saa epätasaisen pinnan, mutta voit hioa sen myöhemmin sileäksi. Mikäli muotoilet esimerkiksi kanaverkosta pään tmv. pohjan, päällystä kanaverkko ensin liisteröidyillä paperisuikaleilla ja anna niiden kuivua pari päivää. Lisää vasta tämän jälkeen massa ja yksityiskohdat. Voit tehdä kuperia ym. pintoja kulhojen, ilmapallojen ja esineiden avulla päällystämällä ne ensin liisteröidyillä paperisuikaleilla ja antamalla kuivua pari päivää. Yksityiskohdat, kuten silmät ja hampaat, voit muotoilla massasta myöhemmin.

Suojaa teoksesi kosteudelta. Mikäli niiden on tarkoitus tulla ulos ja larppikäyttöön, voit maalata ne vettäkestävällä maalilla ja näin parantaa niiden vedensietokykyä.


Helmi