majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Juomaleili

Tarvitset:
muovisen, haluamasi muotoisen muovisen juomapullon
Eri-Keeperiä
kangasta/(teko)nahkaa

Kokemus on näyttänyt, että luja ja luonnonruskea/vihreä villakangas on parasta; oli kangasvalintasi mikä tahansa, muista että sen on kestettävä kastumista mitä nahka ei pidemmän päälle tee.
Muovisia juomapulloja saa naurettavan halvalla mistä tahansa halpahallista, itse olen suosinut Citymarketin kenttäpullo- mallista muovipulloa jossa on myös ripustuslenkki.

Valmistus on yksinkertaista: päällystä pullo kankaalla/nahalla kaikkialta sillä tavoin, että jokainen tahko (pohja, molemmat leveät sivut ja molemmat pitkät sivut sekä korkki samalla tavoin) saa oman muotoisensa kangas/nahkapalan. Tällä tavoin lopputulos on eniten leilimäinen ja palat pysyvät parhaiten paikoillaan. Eri-Keeper on liimoista parasta, se kestää kastumista parhaiten. Myös korkki on hyvä vuorata mahdollisuuksien mukaan; on epäloogista että keskiaikaisesta juomaleilistä pilkottaa valkea muovikorkki... Mahdollista ripustuslenkkiä ei kannata päällystää, kangas kuluu siitä nopeasti irti. Sen sijaan lenkin voi värittää tai maalata mahdollisimman lähelle kankaan/nahan väriä. Ripustuslenkkiin on hyvä pujottaa vahvasta rautalangasta taivuteltu S- koukku, jossa pullo roikkuu kätevästi vyöltä ja on helppo irrottaa.


Valerie Stonegaze