majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Mustekynä

Ohjeet helpon ja kauniin mustekynän tekemiseen

Tarvitset:
mattopuukon
jonkin terävän neulan (tai tylsän mutta itse käytin harpin terää)
kaislaruokoja
mustetta, tai tusseja (mustetta saa pienissäkin pulloissa kirjakaupasta ei ole kovin kallista , maksimissaan 3 euroa ja se pikkuinenkin pullo riittää pitkään)

1. Hae järven tai joen penkereiltä (tai jostain missä ajattelet tai tiedät kasvavan) kaislaruokoja.

2. Paras osa on kun otat kynän varren keskeltä ruokoa, se ei saa olla liian tuore kohta, mutta ei kovin kuivakaan, tuoretta on vaikeampi katkaista käsin ja varsi menee lyttyyn, kuiva taas halkeilee ja musertuu helpommin.

3. Kun olet päässy ruokoinesi kotiin ota mattopuukko (tai mikä tahansa hyvin terävä veitsi, mutta älä telo itseäsi, lasten tulee olla aikuisten volvonnassa) Katkaise toinen pää viistoon ruo'osta halkaise kärki puukolla (kärjen halkaisun pitäisi helpottaa musteen imeytymistä kirjoitettaessa tai piirtäessä. )

4. Ota nyt neula tai jokin muu terävähkö esine ja voit varoen kuvioida varren (itse olen riimukirjaimin kynäni koristellut (aakkoset löytyvät vaikka tolkienin kirjasta "hobitti eli sinne ja takaisin") Koristele siis varoen ettei ruoko mene lyttyyn/katkea/muserru.

5. Kaivertelun ja koristelun jälkeen otat joko mustan tai minkätahansa värisen tussin/tai käytät tässäkin vaiheessa mustetta. (pieni pensseli/suti tai tikku millä voit levittää mustetta) Väritä koristelemasi tai kaivertelemasi kohta tai vaikka koko varsi mustaksi - kynän ei tarvitse kuin kuivua ja on sitten heti käyttövalmis.

6. Nyt kun olemme saaneet kynämme valmiiksi voimme naatiskella itseksemme vaikka mehua ja keksejä hyvän työn aikaan saamisesta ja koristella vielä loppusilaukseksi kynämme höyhenillä tai keksiä hienoksi koristeeksi jotain muutakin :)


Truthdel