majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Haava arpivahasta ym. pientä

Oheinen kuva on osoitus siitä, mitä arpivahalla, pensseleillä ja maaleilla voi saada aikaan. Tässä lyhyessä oppaassa käyn läpi haavan valmistamisen ja kerron myös muutamia vinkkejä muidenkin efektien aikaansaamiseksi.

Tarvitset:
Arpivahaa (saa mm. Aprillista)
Voidetta (esim. Niveaa)
Pensselin
Punaista ja ruskeaa maalia
Omaan ihonväriisi soveltuvaa puuteria

Ensimmäinen arpivahakokeilu kannattaa tehdä "tukevalle iholle", eli esimerkiksi kämmenselkään, jossa vaha on helppo muotoilla.

1. Leikkaa arpivahasta pieni kuutio ja lämmitä vaha notkeaksi sormissasi. Kun vaha alkaa tarttua, laita käsiisi hieman voidetta, ei kuitenkaan liikaa.

2. Muotoile vahasta kaksi ohuehkoa pötköä. Pötköjen on oltava sen pituisia, kuin mitä haluat haavasikin olevan.

3. Aseta pötköt kämmenselkäsi päälle noin 5mm päähän toisistaan. Kiinnitä pötköjen päät toisiinsa, jotta haavan reunoista tulisi yhtenäiset.

4. Levitä haavan ulkopuolelta arpivahaa kämmenselkääsi. Vetele sitä ympäriinsä ja yritä häivyttää arpivahan raja omaan ihoosi. Tarkoituksena on siis jättää haavan kohdalle syvennys, jonka ympärillä on hitaasti loiveneva arpivahakerros, joka sulautuu omaan ihoosi.

5. Kun olet mielestäsi valmis, ota puuterivippa ja levitä puuteria huolellisesti arpivahan päälle peittäen kaikki kolot. Tässä vaiheessa todennäköisesti huomaat, että vahaasi on jäänyt epätasaisuuksia, joten korjaa ne ja laita päälle uusi puuterikerros.

6. Kun arpivahaa ei enää kunnolla erota kädestäsi, muotoile haavan reunat haluamallasi tavalla. Voit tehdä niistä rösöiset tai siistit. Rösöinen reunan saat helposti siten, että peset voiteen pois kädestäsi ja annat arpivahan tarttua sormiisi kiinni.

7. Maalaa haavasyvennykseesi verta. Yleensä puhdas punainen ei ole hyvä väri verelle, joten sotke siihen hieman ruskeaa ja etsi silmääsi miellyttävä sävy. Väri näyttää erilaiselta eri valossa, joten suorita tämä vaihe siinä valossa, missä haavaasikin tulee olemaan.

Vinkkejä:

- Irtileikkaantuneen sormenpään voit tehdä muotoilemalla johonkin sormeesi muutaman millimetrin pituisen pätkän uutta sormea ja leikkaamalla siihen palkeenkielen.

- Asfaltti-ihottumaa saa helposti käyttämällä ns. partasientä. Kasta partasieni haluamaasi maaliin ja paina se polveasi vasten. Vetäise nopeasti hieman alaspäin, korosta joitakin ihottuman kohtia maalamalla niihin tummempia pilkkuja.

- Arpivahasta voit tehdä itsellesi myös luomia tai vaikkapa pienet sarvet.


Martha