majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Vanhan näköisen paperin valmistus

Velholla tai muulla senkaltaisella hahmolla voisi larpatessa olla käyttöä vyöllä roikkuvasta, muinaisen näköisestä loitsukääröstä. Tai mikäli sopivaa paperia olisi tarpeeksi siitähän voisi vaikka valmistaa loitsukirjan! Ongelmana vain on, ettei sopivan vanhaa paperia tahdo löytää mistään. Näin valmistat sitä itse.

Tarvitset:
Piirrustuspaperia
Teetä

1. Käsittele paperin reunat (siis tee niihin repeytymiä ja reikiä niinkuin vanhoissa papereissa on). Sitten rytistä paperi niin pieneen kokoon kuin mahdollista.

2. Laske vettä astiaan (voi olla kylmää, mutta kuumaan veteen tee imeytyy paremmin). Laita teepusseja sekaan riippuen veden määrästä. Anna teen vaikuttaa

3. Laita paperi likoamaan veteen ja anna sen olla siellä jonkin aikaa. Paperi imee väriä itseensä ja mitä kauemmin se on vedessä sitä vahvempi sävy tulee (itse laitoin paperin teehen illalla ja annoin olla yön yli). Paperi saa ruskehtavan sävyn ja kun paperi on mielestäsi hyvännäköinen, ota se pois, avaa ja aseta kuivumaan.

Varoitus: Tässä vaiheessa paperi on todella haurasta. Tätä voi joutua kokeilemaan pari kertaa, sillä paperin lopullisen värin näkee vasta sen kuivuttua.


Antti Rantaniva