majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Huotra lateksi tai bofferi miekalle

Huotra on kelpo kapistus viimeistelmään ulkoasusi, mutta myös suojaamaan lateksiasettasi kosteudelta ja kolhuilta, joita se esimerkiksi metsässä juostessa helposti voi saada. Oheisten ohjeiden mukaan voit valmistaa itsellesi nopeasti ja edullisesti hyvän larp käyttöön suunnitellun huotran.

1. Ota miekkasi esiin ja leikkaa kankaasta kaksi kuvan harmaan alueen mukaista palaa. Palojen pitää olla leveämpiä kuin miekkasi. Palojen leveys riippuu miekkasi paksuudesta, eli on käytännössä miekkasi ympärysmitta jaettuna kahdella + pari senttiä saumanvaroja. Jos haluat huotrallesi suuaukon, joka pysyy auki, leikkaa kangas noin 7cm pidemmäksi kuin mitä miekan terä on. Jos käytät paksua kangasta, pienempikin määrä riittää.

Jos miekassasi on erilevyisiä kohtia, ota huomioon, että miekan on mahduttava huotran suuaukosta. Käytännössä huotrasi yläosan on oltava siis vähintään sen kokoinen, mitä miekkasi levein kohtakin on.

2. Ompele palaset yhdeltä pitkältä sivulta kiinni toisiinsa. Taittele 'ylimääräinen' 7cm paksuksi pötköksi ja ompele sen päältä.Ompele huotran toinenkin pitkä sivu kiinni. Varmista, että miekkasi mahtuu huotran sisään. Huotran pitäisi nyt olla sopivan kokoinen miekallesi ja sen suuaukon sen verran jäykkä, että se pysyy auki.

3. Ompele kankaasta nauha, jonka kiinnität lenkiksi huotran taakse. Lenkkistä voit ripustaa miekkasi seinällesi ja tosipaikan tullen vyöllesi killumaan.


Thorax