majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Miekkojen huolto

Teräsaseet
Lienee sanomattakin selvä, että teräsaseet ruostuvat, jos niitä säilytetään kosteissa olosuhteissa. Niitä pitäisi siis mielellään pitää niiden koko elinkaaren ajan sisällä - lukuunottamatta tietysti käyttökertoja. Tästä huolimatta miekkoihin tulee ruosteläikkiä, johtuen useinmiten käsin koskettelusta. Ruosteläikät pitää varovasti hioa pois ja hiomisen jälkeen öljytä koko miekka.

Käytön jälkeen miekka pitää kuivata huolellisesti, mikäli se on kastunut ja varmuuden vuoksi sen voi vielä öljytäkin. Älä koskettele terää käsin, sillä lika altistaa sen ruosteelle. Ethän koske myöskään muiden miekkoihin ilman lupaa.

Taisteluissa miekka saa paljon kolhuja ja miekan terän sivuille ilmestyy toisista aseista ja kilvistä tulleita koloja. Kun koloja alkaa olla kymmeniä pitkin terää, hio kolot pois ja öljyä miekka.

Lateksiaseet
Lateksiasiin pätee sama sääntö kuin teräaseisiinkin kosteuden suhteen, eli niitä pitäisi säilyttää sisällä. Älä säilytä lateksiasetta kärki maata vasten, sillä se taittuu. Älä myöskään laita painavia esineitä lateksiaseen päälle, sillä ne saattavat jättää aseeseen painaumia. Säilytyspaikan pitää olla myös lämmitetty ja auringonvalolta suojattu. Pakkanen saattaa saada pinnan repeilemään ja aurinko haalistuttaa miekan värit.

Lateksiaseet olisi hyvä välillä käsitellä talkilla tai rautakaupasta saatavalla Silicon Spraylla. Molemmat pidentävät aseen pinnoitteen elinikää. Jos aseesi pintaan tulee halkeamia, voit kiikuttaa sen huollettavaksi ja vaihtoehtoisesti korjata itse leikkaamalla repaleet pois ja laittamalla päälle kontaktiliimaa, joka kuivuessaan muuttuu läpinäkyväksi.

Käyttäessäsi lateksiasetta, varo ettet lyö sillä liian kovaa ja vältä iskemistä teräviin esineisiin, jotka voivat vaurioittaa herkkää lateksipintaa.


Delirium