majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Surcot

Surcotia käytettiin aluspuvun päällä. Sille ominaista ovat suuret hihansuut nk. 'helvetin ikkunat'. Surcot oheisessa kuvassa vihreänä. Puvun alla käytettiin tiukkahihaista aluspukua, jonka helma yleensä vilkkui surcotin alta

1. Leikkaa kankaasta puvun etu- ja takakappaleet. Ne kannattaa leikata kaksinkerroin olevasta kankaasta. Etukappaleen kaula-aukko on syvempi kuin takakappaleen. Molempien kappaleiden pituus on oma pituutesi olkapäästä hieman lattianpinnan yläpuolelle. Leveys oma ympärysmittasi jaettuna kahdella. Jätä saumanvarat!

2. Leikkaa pukuun eteen ja taakse halkio, jonka yläpää on kuvan punaisen pallon paikkeilla. Mittaa halkioiden pituus ja leikkaa etu- ja takakiila niihin sopiviksi. Nämäkin kiilat kannattaa symmetrisyyden saavuttamiseksi leikata kaksinkerroin olevasta kankaasta.

3. Leikkaa sivukiilat puvun etu- ja takakappeiden väliseen saumaan sopiviksi.

4. Ompele puvun etuosa kiinni puvun takaosaan olkapäiden kohdalta. Ompele molempien puolien sivukiilat suorista sivuistaan kiinni toisiinsa. Ompele sivukiilat kiinni pukuun, samoin etu- ja takakiilat. Huolittele helvetinikkunat, kaula-aukko ja puvun helma.

5. Viimeisenä voit koristella pukua koristenauhoilla tai kirjomalla siihen kauniita kuvioita.


Sonya