majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Kilpi

Oheisen ohjeen mukaan voit valmistaa itsellesi kilven. Mikäli teet sen laudoista, kuten tässä ohjeessa, siitä tulee melko painava. Kevyemmän kilven saat tekemällä sen vanerista tai muusta puulevystä.

Tarvitset
-lautoja tai vaneria
-nauloja
-puutarhaletkua
-eristeputkea (samaa kuin boffereissa)
-ilmastointiteippiä
-mahdollisesti kangasta
-mahdollisesti maalia

Ennen aloitusta, istu alas ja mieti, minkä kokoisen kilven haluat tehdä. Yleisin virhe on tehdä kilvestä liian suuri. Liian suuri kilpi on painava, kömpelö ja muutenkin epäkäytännöllinen. Kilven "oikea" koko riippuu taas mallista, omista mitoistasi ja jaksamisestasi. Katsele kuvia, mieti maalaisjärjellä, mutta käytä suunnitteluun tarpeeksi aikaa.

1. Sahaa laudat sellaiseen muotoon, kuin haluat kilven olevan. Ohessa muutama malli. Jos käytät lautojen sijaan puulevyä, sahaa puulevy suoraan haluamaasi muotoon ja hyppää kasaamisvaiheen yli.

2. Laita laudat paikoilleen esim. lattialla ja naulaa kaksi tukipuuta pitämään laudankappaleet yhdessä. Varmista, että naulat ovat sen verran lyhyitä, että ne eivät tule toiselta puolen kilpeä ulos. Mikäli valitsemastasi lautalaadusta irtoaa tikkuja, hio suurimmat tikut pois.

3. Leikkaa puutarhaletkusta pätkä tai pätkiä, jolla voit peittää kilven reunat. Teippaa ne ilmastointiteipillä paikoilleen. (Tämä siksi, ettei kilven reuna vähitellen "syö" itseään läpi pehmusteesta.)

4. Leikkaa eristysputkesta sopivan kokoisia pätkiä ja päällystä kilven reunat sillä. Teippaa paikoilleen.

5. Tee nahkasta, puusta, ovenkahvasta tmv. kädensija, josta pidät kiinni. Naulaa se kilpeen kiinni. Kiinnitä tämän jälkeen nahkaremmi, jolla kiinnität kilven käteesi. Nahkaremmistä kannattaa tehdä säädettävä, jotta esimerksi talvipeleissä pelatessasi talvivaatteeisiin puettu kätesi mahtuu siitä läpi.

6. Leikkaa solumuovista kilven kokoinen pyöreä levy ja kiinnitä se kilven eteen, etteivät muut loukkaa itseään kilpeen. Maalaa, koristele kilpi haluamallasi värillä. Halutessasi voit vielä päälystää koko kilven kankaalla, jolloin siitä tulee hieman siistimpi. Äläkä unohda piirtää kilpeen klaanisi/armeijasi/tmv. tunnusta. Kankaan avulla voit myös melko kätevästi vaihtaa kilven tunnusta tai väriä pelien välillä.


Eldan