majatalo.org hahmologo

     
EtusivuKeskustelutRoolipelitLiveroolipelitStrategiapelitMuu materiaaliLinkitWeb kortitFaq

Tarina Doburdunista ja Orlanthista

Ei ole kauankaan, kun Doburdun* lähti tuhoamaan Myrskykylää, vahvistaakseen omaa asemaansa myrskyjen hallitsijana. Syynä tähän oli tietenkin se, että Orlanth on mahtava myrskyjen hallitsijana ja hänellä on tukenaan heimonsa. Ovelana miehenä Doburdun käytti lainsuojattomien tuulien maita ja pääsi täten Myrskykylän ympäröiville vuorille. Ensimmäiseksi ongelmaksi nousi se, ettei vuorien läpi helposti mentäisi. Hetken vuoria tutkittuaan Doburdun löysi oivallisen kohdan, johon hän pystyi käyttämään myrskyisiä voimiaan. Doburdun keskitti hurjan tuulen tiettyyn kohtaan vuorta, joka oli aika ohut ja murea, ja sai tuulen ansiosta siihen pienen raon. Hän yhdistyi itse tuuleensa ja livahti sen avulla vuoren toiselle puolelle, Myrskykylään.

Myrskykylässä eleltiin kesäistä aikaa ja Orlanth Seikkailija oli tapansa mukaan poissa kotoa. Doburdun lähti kohti Myrskykylän ydintä, Orlanthin ja Ernaldan taloa. Hän kumminkin huomasi pienen ja matalan majan lähettyvillä ja päätti tutkia millaisia ovat nämä orlanthien majat. Hiljaa kuin hiljainen tuuli, Doburdun pääsi talon luokse ja kurkkasi ikkunasta sisään. Maja oli sisustettu eläinten turkeilla ja se oli aika hämärä. Täällä asusti Niskis Rakastaja, ja hän tietenkin oli itselleen sopivissa hommissa juuri erään naisen kanssa. Doburdun päätti testata, että kestäisikö Niskisin maja hänen jyrähtelevää nuijaansa. Kuului kova jyrähdys ja iskun seuraukseni Niskis majansa kanssa oli maan tasalla. Tästä kumminkin syntyi melua ja Myrsky heimolaiset lähti katsomaan äänen alkuperää.

Doburdun kätkeytyi pensaikkoon heimolaisten tullessa. Kappas vain, kaikki kovimmat soturit olivat paikalla. Doburdun ajatteli jo, että nyt olisi loistava tilaisuus tuhota onnettomat väärän myrskyn palvojat, mutta hän myös tajusi naisten olevan turvatta. Näin hän lähti hiipimään kohti Ernaldan kudontataloa.

Ernalda oli talonsa ovella katselemassa Niskisin majan suuntaan. Doburdun hyökkäsi piilostaan kohti Ernaldaa. Ernalda ehti parahtaa: ”Aina on toinenkin keino!” Tämä vetosi Doburduniin syvästi. Oliko hän yksipuolinen jumala? Silloin Doburdunilla välähti! Hän kaivoi esille Ukkoskepin ja käytti sen voimia Ernaldan kudontataloon. Ernalda nosti maan suojakseen, mutta talo ukkosen voimasta murtui. Doburdun lähti kiireen vilkkaa kohti Orlanthin Suurta Hallia.

Mutta Ernalda ei ollut toimeton. Maan syvyyksissä hän lähetti maahengen Orlanthille. Maahenki kulki herransa luokse nopeasti, nopeammin kuin mikään muu Gloranthan päällä. Orlanth Seikkailija oli tapansa mukaan hakkaamassa lunarilaisia vätyksiä parasta aikaa. Hän suuttui hirmuisesti, kun kuuli kotinsa joutuneen hyökkäyksen alaiseksi. Hän kutsui suuren tuulen, jonka avulla hän lennähti Myrsky kylään hetkessä. Maahengen lähettämisen jälkeen Ernalda maanvoimiensa kanssa lähti pelastamaan Niskisiä, mutta se on jo toinen tarina.

Doburdun oli juuri iskemässä, totta puhuen neljättä kertaa, Ukkoskepillään ja jyrähtelevällä nuijallaan Orlanthin Suurta Hallia, mutta Neljäs Taisteleva Myrsky (Orlanth oli jättänyt taaninsa kotiin, että saisi itse enemmän iloa tappeluista) otti osuman itseensä ja pelasti Orlanthin Suuren Hallin. Mutta samalla itse Orlanth myrskyineen lensi paikalle, kun tilanne näytti jo erittäin pahalta. Toisetkin myrsky heimolaiset olivat tulossa paikalle aikeissa pieksiä ihan kunnolla tuo kirottu Doburdun. Orlanth oli niin vihainen, että hän nostatti kaikista hurjimman ja tehokkaimman myrskynsä Doburdunin päälle. Doburdunin heikot myrskyvoimat eivät vetäneet vertoja Orlanthin voimille, mutta se oli oikeastaan hyvä juttu, Doburdunin kannalta. Myrsky oli jopa niin voimakas, että Doburdunin jalat nousivat maasta ja aivan vahingossa Doburdun lensi hurjan tuulen saattelemana takaisin Pelandaan, pois Myrskykylästä. Vaikka tarkoitus oli Orlanthilla vain vähän antaa esimakua tulevasta kohtalostaan. Orlanthia ärsytti enemmän kuin ikinä, koska hän oli jättänyt lunarilaisten kanssa taistelemisen ja vielä pelasti näiden jumalankin!

* Doburdun on lunarilaisten ukkosen ja myrskyn jumala, joka vaikuttaa lähinnä Pelandassa ja Dara Hapassa.


Larppa